Mijn kind is hooggevoelig met een sterke wil.

Deel 1.

Hoe kwam ik er achter?

Mijn dochtertje werd geboren met een hoop lawaai, echte traantjes en keek meteen met grote alerte ogen naar mij en mijn man. Ze huilde veel en als er mensen in de buurt kwamen met een burn-out of een andere flinke rugzak op, was ze uren van slag.

Mijn man en ik zijn zelf hooggevoelig dus we keken hier niet echt van op.

Waar we wel aan moesten wennen was haar vurige karaktertje. Als mevrouw drinken wilde kon het hele huizenblok mee genieten. Ze wilde alleen maar in de draagdoek tot ze het op een dag genoeg vond. Al dat hangen werd saai, er moest gerold worden! Nou de frustratie brak los want zitten, staan en lopen had ze al bedacht maar kon ze nog niet!

Wat was ze tegelijk ook een prachtig kind. Ze had zoveel humor, ze wist precies wat ze wilde en ook hoe ze dat voor elkaar ging krijgen. Een leider in de dop.

We googleden letterlijk hooggevoelig en een sterke wil in en zo kwamen we bij Janneke van Olphen terecht.

Ik volgde de oudercursus bij haar. Er waren die dag vooral ouders die oudere kinderen hadden. Er stond me nog heel wat te wachten begreep ik al gauw. Het was zo fijn dat er veel meer mensen waren met kinderen net als die van mij.

De kennismaking met de innerlijke familie gaf mij zoveel inzicht. Niet alleen in mijn kind en de combinatie hooggevoelig, sterke wil maar ook in mezelf. Waarom reageer ik zoals ik reageer?

Klik hier als je meer wilt weten over de innerlijke familie.

Volgende week vertel ik in deel 2 over spanning en uitdaging. Hoe ik langzaam een balans begon te vinden om m’n kind de uitdaging te bieden die het zo graag wil, zonder dat het te veel werd.

Wil je graag de cursus Hooggevoelig en Strong-Willed kind volgen? Kijk dan hier voor meer informatie en scroll onderaan de pagina.