Tip 2

Laat los in het bos.

Mijn dochtertje van drie heeft weleens een bui waarin niets goed is. Ik noem het stiekem altijd de ik-wil-mode. Ik wil drinken, ik wil eten, ik wil dat niet aan, ik wil naar buiten, ik wil m’n stiften mee naar buiten en ga zo maar door. De eisen worden ook steeds moeilijker en vermoeiender.

Als het dan ook nog eens een dag is waarbij bij mij ook van alles mis gaat dan kan ik nog maar 1 ding, de rescue-mode. Huilend en schreeuwend neem ik haar mee in de auto en rij ik naar een bos in de buurt.  Voor elk kind is het anders maar hoe meer overprikkeld, hoe langer het vaak duurt om tot rust te komen. Ik neem altijd een tasje mee zodat ze alles kan verzamelen wat ze mooi vindt. Probeer nooit een van AnaarB-plan te hebben. Al blijf je twee uur op dezelfde plek, het maakt niet uit. Zet je mobiel op stil en zorg dat je er even helemaal bent. Je zal zien dat jullie beiden tot rust komen.

Gaat je kind meteen liggen “ik wil niet looooooopen!”. Laat het even, ga er bij zitten en zeg: “je hoeft niet te lopen, we kunnen ook even lekker hier blijven”. Wees er gewoon en wacht tot je kind om zich heen gaat kijken of naar jou toenadering zoekt.

Prikkel de fantasie van je kind door met een vergrootglas beestjes te bekijken, gekke poppetjes te tekenen in het zand, kabouterhuisjes maken in het mos, verstoppertje, hut bouwen, klimmen over boomstammen enz. Als je hier zelf het voortouw neemt dan volgt je kind vaak vanzelf om daarna de leiding over te nemen.

In het bos wandelen werkt heel ontspannend. Zorg dat je de tijd neemt en onthoud dat niks moet en heel veel kan! Wil je hier meer over weten? Vraag naar de mogelijkheden van een natuursessie op http://www.groeiinvrijheid.nl/contact/

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *