Tip 5

Alleen-van-mij-plek.

Even niks, geen gezeur, vervelende broertjes en/of zusjes, felle kleuren, geluiden, lichten. Je eigen plek om even alles los te laten, in je dagboek te schrijven, je ogen dicht te doen, wat jij wil!

Ja hoor, zie me zelf er best zitten. Oeps, ik ben al volwassen en heb als m’n dochter op bed ligt de woonkamer voor mezelf.

Je kind heeft dat niet. Iedereen dendert zijn of haar kamer binnen, er wordt van alles gevraagd en even iets doen waar je eigenlijk te groot voor bent of iets lekker geks zoals overdag je ogen dicht doen, nee dat durf je dan niet.

Een plek om te ontladen. Vaak overschatten we dat. Ze hebben toch hun kamer? Dan hangen we toch een Niet Storen bord op? Dat kan zeker maar er zijn heel wat kinderen die even een donker klein hoekje nodig hebben. Een prikkelarm hoekje. Mijn dochtertje heeft bijvoorbeeld een plekje onder de tafel. De draagdoek heb ik tot hangmat omgedoopt en daar gaat ze regelmatig samen met de pop in. Al zijn de tipi’s en zitzakken wel heel erg leuk, het mag ook heel simpel zijn! Maak er goede afspraken over, ook met de broertjes en zusjes. Je kind zal op een rustig moment wel weten te vertellen wat het nodig heeft en wat daar voor afspraken bij horen om dit mogelijk te maken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *